in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

PlayStation financira razvoj originalne multiplayer igre novog tima Firewalk Studios

Njega će Sony Interactive Entertainment izdati u ime ekipe Firewalk Studiosa

Sony Interactive Entertainment dogovorio je ulogu izdavača za novu multiplayer igru koju razvija tim Firewalk Studios.

Još od ere PlayStationa 3 Sony nije imao projekte koji su se fokusirali na (mrežni) multiplayer. Nekoć su tako financirali multiplayer naslove kao što su MAG i Dust 514, no u eri PS4 konzole sve se svodilo na single-player igre. Slično je krenulo i s PlayStationom 5, no danas je najavljeno kako će jedna od budućih Sonyjevih igara biti potpuno originalni multiplayer naslov.

Njega će Sony Interactive Entertainment izdati u ime ekipe Firewalk Studiosa – tima koji je osnovan 2018. godine i do sada nisu imali ranijih projekata. Nije rečeno za koji su se žanr igre odlučili, no ako ćemo nagađati, bit će to igra u kojoj se puca. Voditelj studija je ipak bivši kreativni redatelj Destinyja, a ostatak ekipe radio je na BioShocku, Mass Effectu i Apex Legendsu. Male su šanse da će takav kadar zaposlenika raditi sportsku igru.

Angažiranje Firewalk Studiosa pokazuje sada već jasan trend u Sonyjevoj politici. Baš kao u slučaju Destruction All-Starsa i nadolazećeg Returnala, Sony planira prepustiti razvoj originalnih naslova studijima koji nisu pod njihovom brigom, te će s njima biti u partnerskom odnosu. S druge strane, ekipe u Sonyjevom vlasništvu radit će isključivo na visokobudžetim projektima i prepoznatljivim serijalima poput God of Wara, Uncharteda, Horizona, Ghost of Tushime i The Last of Us.

Sličan partnerski dogovor Sony je nedavno potvrdio s novim timom zvanim Haven, kojega predvodi bivša producentica Assassin’s Creeda, Jade Raymond.