in

Oprez: Provjerite hoće li vaš YouTube video biti blokiran!

Provjera traje dvije-tri minute

Novi alat omogućuje da provjerite hoće li video biti blokiran – jer YouTube zbog nečega (pogrešno?) zaključi da krši njegova pravila.

Jeste li već doživjeli da YouTube odbije objaviti vaš video zapis jer njegova umjetna inteligencija pogrešno zaključi da ga je netko već objavio? To zna biti itekako frustrirajuće – no YouTube je srećom sada uveo alate kojima to možete spriječiti.

Nova mogućnost radi samo na računalima – u desktop verziji YouTube Studio – a automatski će uključiti alat Checks koji će provjeriti je li vaš video (ili neki njegov dio) već objavljen na YouTubeu.

Provjera traje dvije-tri minute, navodi Racunalo.com, a nakon što završi prikazat će zelenu, žutu ili crvenu zastavicu. Na njih možete reagirati tako da izbacite dio koji je YouTube označio kao neprikladan (primjerice, ekran na kojem se „vrti“ film, serija ili video zaštićen autorskim pravima) ili kliknete na opciju Request review kojom ćete opisati problem i zatražiti da djelatnik YouTubea (živa osoba, a ne „robot“) provjeri video.

Za one koji zarađuju prikazivanjem na YouTubeu, nudi se još jedna provjera, koja pregledava krši li video pravila YouTube zajednice (ima li nasilja i slično), na koju također možete reagirati.

U oba slučaja, možete reagirati dok je vaš video još u uploadu i ne morate riskirati da vam YouTube blokira cijeli vaš kanal zbog toga što je umjetna inteligencija pogrešno zaključila da vaš video krši pravila.

Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.