in ,

Apple postepeno otvara trgovine u SAD-u

Otkako je čitav svijet stavljen u blokadu zbog pandemije virusa COVID-19, mnoge su se stvari promijenile i većina profesija je morala preći na online sistem funkcionisanja, pa tako i mobilna industrija, odnosno proizvođači pametnih telefona.

Tako je većina prošlogodišnjih pametnih telefona predstavljena online, a sve kompanije su svoje offline trgovine zatvorile, a kupci su jedino online mogli naručiti proizvode. No, kako se pomenuti virus postepeno povlači, tako se i postepeno sve vraća u normalni tok, pa tako i Apple i njegove trgovine.

Naime, radnici u Appleovim trgovinama, Apple Store, postepeno se vraćaju na svoja radna mjesta, a trgovine se ponovo otvaraju. Ovo je prvi put od izlaska iPhone 12 serije da velik broj Appleovih trgovina u SAD-u radi normalno, što znači da sada korisnici mogu kupiti neka od četiri iPhone 12 modela u normalnoj prodavnici. Međutim, određen broj prodavnica i dalje je zatvoren i u funkciji je samo online način rada. Tako su odnedavno počele s radom Appleove trgovine na Aljasci, Oregonu, Wisconsinu, Coloradu, Michiganu, Marylandu, Delawareu, Washingtonu itd.

Appleove prodavnice otvaraju se postepeno, a zatvorene su samo one trgovine koje se nalaze na lokacijama gdje je i dalje značajan broj zaraženih virusom COVID-19.

Apple inače u Sjedinjenim Američkim Državama ima 270 maloprodajnih trgovina, a sada je njih preko 200 ponovo otvoreno.

U svakom slučaju, jako lijepe vijesti iz SAD-a, a nadamo se da ćemo se uskoro zauvijek riješiti virusa COVID-19.