in

LOVELOVE

Prva epizoda “Simpsona” emitovana na današnji dan prije 31 godinu

Prva epizoda “Simpsona” emitovana je na današnji dan 1989. godine, a i poslije 32. sezone stanovnici Springfilda nisu izgubili svoj šarm i popularnost.

Ali te, prve epizode, “Simpsons Roasting on an Open Fire”, žućkasta porodica i njihovi prijatelji izgledali su potpuno drugačije.

Premijera je trebala biti u septembru

Prva epizoda nije trebala biti “Simpsons Roasting on an Open Fire”, već “Some Enchanted Evening”, a trebalo je i da se emituje u septembru. No, zbog problema sa animacijom, premijera je bila u decembru, a nesuđena debitanska na kraju je iskorištena za finale.

Pijana Marge

Scenarista Al Jean kazao je kako je po originalnom planu u prvoj epizodi Homer trebalo da bude zabrinut što se Marge napila na zabavi i napravila mu problem na poslu.

Nedostajala joj čuvena špica

U drugoj epizodi “Bart the Genius” dodata je poznata uvodna špica. Pogledajte kako se špica s godinama razvijala.

Brat Gwen Stefani

Eric Stefani, brat pjevačice Gwen i jedan od osnivača benda No Doubt, bio je jedan od glavnih animatora epizode “Simpsons Roasting on an Open Fire”.

To nije Barney

U prvoj epizodi, Homerov pijani drug Barney izgledao je potpuno drugačije. Imao je žutu kosu, iste boje kao i njegova koža. To je kasnije promijenjeno, jer su tvorci serije utvrdili da je bolje da samo porodica Simpson ima žutu kosu.

Prva Lisina rečenica u ovoj seriji je da želi da za Božić dobije ponija. U pilot epizodi tu želju ponavlja čak šest puta. Kasnije ga je zaista dobila, u trećoj sezoni i epizodi “Lisa’s Pony”.

Istinita priča kao inspiracija

“Santas of many lands”, priredba iz prve epizode, inspirisana je predstavom u koju je za Božić u Rusiji učestvovao kreator serije Matt Groening, kada je pohađao drugi razred osnovne škole.