in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

TikTok izdvojio 200 miliona za najkreativnije korisnike

Cilj pružiti podršku ambicioznim kreativcima koji traže mogućnosti da objave inovativnog sadržaja povežu s preživljavanjem

TikTok je osigurao fond vrijedan 200 miliona dolara koji će upotrijebiti za zadržavanje svojih najboljih korisnika i privlačenje novih, što je prekretnica za ovu sve brže rastuću kompaniju.

U najavi koju su objavili krajem jula kažu da je cilj tog programa “pružiti podršku ambicioznim kreativcima koji traže mogućnosti da objave inovativnog sadržaja povežu s preživljavanjem”.

Iz TikToka su rekli da će fond početi s isplatama gotovine krajem ove godine te da je to jedan od rijetkih načina na koji korisnici mogu zaraditi novac na aplikaciji. Do sada, mogli su zaraditi samo kroz javljanja uživo, ili promocijom nekih robnih marki.

Korisnici koji će imati pravo na poticaje moraju biti stariji od 18 godina, građani SAD-a,  te moraju dostojno objavljivati ​​originalne videozapise koji su u skladu s TikTok uputama. Prijave za program počinju već u avgustu, ali nejasno je koliko će korisnika TikTok obuhvatiti, odnosno koliko će novca pojedinci dobiti, prenosi CNN.

Glasnogovornik kompanije nije precizirao kako će se novac dijeliti, ali rekao je da je 200 miliona dolara samo početni iznos fonda koji ima za cilj pomoći i ljudima koji tek ulaze u taj svijet da ostanu konkurentni i zadrže vrhunske talente.

TikTok se trenutno suočava s više problema, uključujući i moguću zabranu u SAD-u, zbog toga što iza te mreže stoji kineski vlasnik, pa postoji bojazan da bi mreža mogla predstavljati sigurnosni rizik. Inače, kompanija je ovih dana objavila kako planira otvoriti 10.000 radnih mjesta u SAD-u u sljedeće tri godine, što je znatno povećanje u odnosu na otprilike 1400 zaposlenih koje trenutno imaju u zemlji.