in

Na današnji dan: Počeo s radom Twitter

Dvije godine mlađi od Facebooka, Twitter je počeo s radom 15. jula 2006. godine

Danas je teško zamisliti svakodnevnicu bez tehnologije i uređaja koji nas obrazuju i zabavljaju. Većina mladih ljudi koriste laptope, tablete i mobitele u svrhu povezivanja na društvene mreže. Na pomen te dvije riječi, većina pomisli na Facebook i Instagram. Pomalo nepravedno su zapostavljene ostale društvene mreže, kao što su Twitter, Tumblr, Snapchat i Pinterest.
Dvije godine mlađi od Facebooka, Twitter je počeo s radom 15. jula 2006. godine. Kreirali su ga Amerikanci: Dorsey, Glass, Stone i Williams u Kaliforniji. Zabilježeno je da je Twitter u 2012. godini brojao 100 miliona aktivnih korisnika mjesečno, a brojke iz januara 2018. godine pokazuju nevjerovatnih 330 miliona aktivnih korisnika mjesečno i 100 miliona dnevno.
Twitter je društvena mreža koja se temelji na jednostavnosti i konkretnosti. Za razliku od Facebooka koji ima beskonačno mnogo mogućnosti, prednost Twittera su kratke poruke i praćenje drugih korisnika. Kao i većina društvenih mreža, besplatan je i moguće ga je koristiti na mobitelu.
Ukoliko već niste tweeteraš, posjetite zvaničnu web stranicu, registrujte se i cvrkutanje (eng. Tweet) može da počne!