in

LOLLOL LOVELOVE WTFWTF TUGYTUGY WOWWOW

Srbijanski ‘The Mask’: Svi se smiju muškarcu koji je stajao pored Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić u ponedjeljak je posjetila Naučno tehnološki park jer su se tamo predstavljale inovacije stručnjaka

Premijerka Srbije Ana Brnabić u ponedjeljak je posjetila Naučno tehnološki park jer su se tamo predstavljale inovacije stručnjaka.

Ipak, nije njena pojava izazvala pažnju medija, nego čovjeka koji je stajao iza nje, i to zbog neobične zaštitne maske koju je nosio.

Nova.rs piše da je masku za višekratnu upotrebu koja se uz sterilizaciju može koristiti i do tri mjeseca nosio Ivan Rakonjac iz Fonda za inovacijsku djelatnost.

Idejni tvorac maske je Nikola Krstić iz Beograda, a ima više različitih vrsta filtera, a osim od virusa, ljude može zaštititi i od čestica zagađenja, plinova i ostalih mikročestica.

Inače, krajem marta Fond za inovacijske djelatnosti odobrio je 53 milijuna srbijanskih dinara za financiranje 12 inovativnih projekata za suzbijanje koronavirusa. Jedan od projekata za koji su odobrene financije iz Fonda je “Life mask”, nova vrste zaštitne maske.

Brnabić je naglasila da kriza s korona virusom još nije gotova i uputila još jedan apel građanima da poštuju mjere zaštite.