in

LOVELOVE TUGYTUGY

Filmovi više neće biti isti: Ništa od ljubavnih scena zbog pandemije koronavirusa

Filmski setovi diljem svijeta zatvoreni su zbog pandemije koronavirusa

Filmski setovi diljem svijeta zatvoreni su zbog pandemije koronavirusa. S obzirom na to da je počelo popuštanje mjera, glumci bi se uskoro mogli vratiti snimanju, ali s nizom novih pravila, posebice onih koja se odnose na fizičku distancu.

Mnogi se pitaju kako će sada izgledati scene seksa i hoće li ih uopće biti. Jedno je sigurno, neće biti izvedive s dva metra udaljenosti, piše portal Metro.

Upravo je poljubac i/ili seks ono što većina gledatelja iščekuje kada prati dva lika koji se bore jedno za drugo.

Legendarna scena između Rachel McAdams i Ryana Goslinga u filmu Notebook kada se prepuste strastima na kiši, da se snimala u ovo vrijeme, ne bi mogla izgledati tako.

Aktualna je i priča o seriji Normal People u kojoj je u 12 epizoda prikazana 41 minuta seksa. Da je snimana samo nekoliko mjeseci kasnije, odnosno u vrijeme pandemije, ko zna čime bi ispunili tu 41 minutu.

Što ako filmska industrija na neko vrijeme u potpunosti odluči izbaciti intimne scene? Kako će se mijenjati gledatelji i njihov pogled na seks ako budu primorani gledati glumce koji pokušavaju unijeti iluziju intimnosti a da se zapravo ne dotaknu. Hoće li ljudi početi prihvaćati zagrljaj jednako kao i kvalitetnu scenu seksa? Sve su to pitanja na koja će odgovor ubrzo stići snimanjem filmova u novim, pandemijskim uvjetima.