in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Četiri načina da odete na odmor, a da ne izađete iz kuće

Iskoristimo prednosti tehnologije

Ipak, to ne znači da treba da budete zarobljeni.

Uprkos globalnim uputstvima da ostanete kod kuće postoji način da proputujete svijet, i da se pridržavate preporuka da se ne izlazi napolje.

Kada ste spriječeni da putujete, postoji nekoliko načina da vaš um otputuje do egzotičnih destinacija. Na primjer, uz pomoć knjiga.

„Svijet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu“

Srećom, skoro svaki naslov sada je dostupan na internetu. Priče usresređene na putovanja ili čija se radnja odvija na dalekim lokalitetima dolaze u svim oblicima i veličinama.

Na primjer: „Jedite, molite se, volite” Elizabet Gilbert ili Frances Mejes „Pod toskanskim suncem: kod kuće u Italiji”.

Istražite klasike poput E. M. Forstera „Prolaz do Indije” ili „Soba sa pogledom”.

Jedan od najboljih putopisaca danas Pol Teroks svojim putopisom „Veliki željeznički bazar: Vozom kroz Aziju“ detaljno opisuje solo povratno putovanje iz Londona kroz Evropu i Bliski Istok, preko Indije i Jugoistočne Azije, pa nazad kroz bivši Sovjetski Savez.

Iako preferira putovanje samostalno, u posljednje tri decenije Teroks je više puta bio u partnerstvu sa vrhunskim fotografom Stivom MekKarijem, koji je uradio poznati portret „Avganistanska djevojka”.

Ako ste više filmski tip, …

Zamislite virtualno putovanje u trenutno zatvorenu zemlju Indiju? Idite tamo uz pomoć filma „The Darjeeling Limited“. Posjeta Tokiju i Kjotu za sada nije preporučljiva, ali mogu da se posjete uz pomoć filma „Izgubljeni u prevodu“.

Ne možete da idete na Tajland, ali možete da gledate „Plažu“ ili Džejms Bond klasik „Čovjek sa zlatnom puškom“.

Odlazak u Afriku je nemoguć, ali veče sa „Van Afrike“ nije nikakav problem.

„Talentovani gospodin Ripli“ omogućava vam da Italiju stavite u vaš dlan, dok „Ameli“ predstavlja Pariz u svom najčarobnijem svijetlu.

Vodite svoje čulo ukusa na put

Daleko je od toga da su film i književnost jedini način za maštovita putovanja u ovom periodu. Pogledajte zanimljive recepte iz različitih zemalja i skuvajte ‘obilazak svijeta’ – tajlandski prilog, peruansko glavno jelo i desert iz Španije, recimo.

Naručite desetak boca vina iz starog i novog svijeta i napravite fantastični vinski let.

Vrijeme boravka sa porodicom i prijateljima

Vjerovatno ne razgovarate sa njima onoliko koliko ste navikli. Nazovite prijatelje i porodicu koji su u inostranstvu (ili čak u vašem gradu) da se raspitate o njima i o tome kakav je život tu gdje su oni trenutno.
Nikad nije bilo jeftinije ili lakše razgovarati sa voljenim ljudima širom svijeta, a vjerovatno je da se i oni osjećaju usamljeno.

Iskoristite ovu priliku da promijenite to što uglavnom samo kuckate poruke. Ako društveno distanciranje znači da ne možemo lično da putujemo i ne možemo da zagrlimo najmilije, rješenje bi moglo da bude da umjesto toga maksimalno iskoristimo prednosti koje nam pruža tehnologija.