in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Medicinska sestra progovorila o borbi sa koronavirusom

Medicinska sestra iz Colorada kaže da je njena borba s koronavirusom počela šmrcanjem, no uskoro je razvila simptome koji prema njezinim riječima nisu bili onakvi kakve je očekival

Medicinska sestra iz Colorada kaže da je njena borba s koronavirusom počela šmrcanjem, no uskoro je razvila simptome koji prema njezinim riječima nisu bili onakvi kakve je očekivala.

Lisa Merck kaže kako je test pokazao da je pozitivna na COVID-19 nakon odmora na Havajima, tokom kojeg je bila i na medicinskoj konferenciji.

– Otišli smo na medicinsku konferenciju tamo i na dan odlaska malo sam šmrcala. To je bilo to- rekla je Merck za TV postaju KDVR.

No tokom leta počela je osjećati bolove u lijevoj strani tijela, a zatim joj se zdravlje pogoršalo kad je stigla kući, prenosi NY Post.

-Vratili smo se kući i boljeli su me mišići, kosti i zglobovi- rekla je iz izolacije u kojoj se trenutno nalazi. “Osjećala sam kao da me neko ubada šilom.”


Kaže da se tad pitala ima li gripu, no zdravlje joj se pogoršalo do te mjere da je morala na hitnu pomoć.

-Otežano sam disala i osjećala sam se jako umorno. Naposljetku, u nedjelju navečer rekla sam mužu da me odvede na hitnu pomoć jer se zaista nisam osjećala dobro. Kad god bih ustala, osjećala sam da ću se onesvijestiti- rekla je.

Na kraju je testirana na virus i prošle sedmice dobila je potvrdu da je zaražena. Za KDVR je otkrila kako je izgubila pet kilograma zbog mučnine te da je trpjela bolove u mišićima. Iako je zdravstvena radnica, Merck kaže da nije očekivala tako ozbiljne simptome.

Merck je trenutno sa suprugom u izolaciji i kaže da joj se zdravlje definitivno poboljšava, no u javnost se neće vratiti dok dva različita testa u razmaku od barem 24 sata ne pokažu da je negativna na virus.