in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Uz ovaj jednostavan trik WC će vam uvijek biti mirisan

Internet je poludio za jednostavnim trikom za čišćenje koji je u jednoj Facebook grupi podijelila mama iz Australije

Internet je poludio za jednostavnim trikom za čišćenje koji je u jednoj Facebook grupi podijelila mama iz Australije. Otkrila je kako je za uvijek mirisan WC dovoljna mala plastična boca s vodom.

U bocu se, osim vode, treba uliti i jednak omjer omekšivača za veš. Čep boce je potrebno izdubiti tako da su na njemu vidljive malene rupice, a zatim se boca zatvorena takvim čepom stavlja u vodokotlić. Australka je tvrdila da joj uz ovaj trik WC uvijek odiše valom svježine, a njen savjet prihvatili su brojni internet korisnici koji su također bili zadovoljni rezultatima.

Neki su otišli čak i korak dalje pa su omekšivač za veš izlili izravno u vodokotlić. Čim je britanska tvrtka za čišćenje Sadie’s Professional Cleaning Services čula za ovaj trik, poručila je kako to nije nikakva novost jer se njihovi radnici, prilikom čišćenja WC školjke, ovim trikom koriste već neko vrijeme.

 

View this post on Instagram

 

Just another exclusive cleaning tip from the Pros at Sadie’s Professional Cleaning Services LLC. 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇 Pour a cup of laundry detergent or fabric softener in the tank of the toilet. The detergent will sink to the bottom and remain in the tank. Each time you flush, a sweet aroma will be released in the tank, and the whole bathroom will smell amazing; if you have “gain fireworks”, you can use that as well. (Smells fabulous) It will slowly dissolve and will even last longer. It won’t damage your toilet or the septic system. #Professional #Cleaning #Household #Residential #Tips #SadiesProfessionalCleaningServicesLLC #NeatFreaks #WeComeToYou #Call #Text #ThankYou #BookYourAppointment #Cleaners #SadiesProCleaning #Clean #Dirty #Dirt #Mop #Spray #Clutter #DeClutter #Organization #Cleanliness #Perfection #Vacuum #DustPan #Broom #FloorCleaner #MopBucket #PaperTowels

A post shared by Sadie’s Professional Cleaning (@sadiesprocleaning) on


-Ulijte čašicu omekšivača za rublje u vodokotlić. Deterdžent će se spustiti na dno i svaki put kada povučete vodu, vaš će WC zamirisati- poručili su iz firme.

Vodoinstalateri upozoravaju na opasnosti koje dolaze s korištenjem ovog trika. Kažu kako se na taj način mogu oštetiti vodokotlić i cijevi. Bez obzira na upozorenja, mnogi ljudi odlučili su se ipak koristiti ovim trikom jer su, navodno, rezultati fantastični.