in

TUGYTUGY WOWWOW

Poznati koji su završili na psihijatriji: Brijali glavu, cijepali Papinu sliku, drogirali se, gađali komšije jajima

Nemogućnost vođenja privatnog života definitivno je najveća mana koja dolazi uz slavu. Bilo da se piše o tome s kim su u vezi, s kim su prekinuli, kroz što prolaze, što su jeli za ručak ili kakve gaće nose, zvijezde svakodnevno gledaju svoj život na naslovnicama.

S tim neizbježno dolazi stres s kojim se neki baš i nisu uspjeli izboriti pa su proživjeli velike i javne slomove:

Britney Spears

Svi pamte jednu od najpoznatijih fotografija prošlog desetljeća na kojoj manična Britney sama brije glavu. Radi se o najpoznatijem javnom slomu o kojem se još i danas izmišljaju šale poput: “Ako je Britney preživjela 2007., ti možeš sve.”

Slom pop princeze je započeo tokom razvoda s Kevinom Federlineom 2006. godine, kada je doživjela slom živaca.

Uz to, netom prije je rodila svoje prvo dijete. Pritisci slave i majčinstva su se počeli nakupljati, a njeno je ponašanje postajalo sve luđe.

Najveći je okidač ipak bila smrt njene voljene tete Sandre  2007 godine. Tada se Britney sama prijavila u kliniku za rehabilitaciju, ali ju je napustila već idući dan.

Srećom, nakon još nekoliko posjeta rehabilitaciji uspjela je vratiti svoj život na pravi put.

Kanye West

Kanye je imao više slomova, nego hitova.

Najpoznatiji javni incident bio je njegovo prekidanje Taylor Swift u primanju nagrade na MTV Video Music nagradama 2009., kada je skočio na pozornicu i oteo joj mikrofon da bi rekao da Beyonce zaslužuje tu nagradu.

Krajem 2016. reper je proveo devet dana na psihijatriji nakon sloma živaca u kojem je pokazivao znakove paranoje, halucinacija i psihoze. Doktori misle da je okidač za sve bila oružana pljačka i napad na njegovu suprugu Kim u Parizu.

Mariah Carey

Pritisak je za muzičku divu postao prevelik 2001.

Tokom promoviranja njenog filma “Glitter” koji nije ostvario željeni uspjeh, Mariah je doživjela živčani slom. Skinula je košulju tokom prijenosa uživo i publici dijelila sladoled.

Samo nekoliko dana nakon toga završila je u psihijatrijskoj ustanovi u kojoj je ostala dva mjeseca.

Mariah je kasnije otkrila da je uzrok svemu bila iscrpljenost jer je radila više od 21 sat dnevno, a dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj.

Amanda Bynes

U Hollywoodu kao da je pravilo da dječje zvijezde u odraslim godinama potpuno “skrenu”, a Amanda je još jedna žrtva tog prokletstva.

Prvi znak da nešto nije u redu dogodio se 2010. kada je objavila da više neće glumiti, ali je ubrzo povukla tu izjavu, što je maksimalno zbunilo fanove.

No, 2012. stanje se pogoršalo. Amanda je uhapšena zbog vožnje pod utjecajem opijata, ali je odbila test na narkotike.

Samo četiri dana od tog incidenta zabila se u drugi automobil, nakon čega je pobjegla s mjesta nesreće.

Nakon sličnog incidenta samo nekoliko sedmica kasnije Amanda je apelirala na tadašnjeg predsjednika Obamu da riješi njene probleme sa zakonom.

Ubrzo su joj otkaze dali advokat, agent i publicist pa je odlučila liječiti se od ovisnosti.

Mischa Barton

Bivša zvijezda serije “O.C.” dva je puta bila u psihijatrijskoj ustanovi.

Prvi put 2009. kada je tvrdila da je suicidalna i kada su je zadržali na psihijatriji protiv njene volje.

Osam godina kasnije zabrinuti prijatelji pozvali  su policiju zbog čudnog ponašanja glumice. Tada je potražila liječničku pomoć, a tvrdila je da joj je neko podmetnuo drogu u piće tokom izlaska.

Justin Bieber

Imidž dječaka s anđeoskim glasom Justin je u tinejdžerskim godinama potpuno promijenio.

Prvi put je 2012. optužen za nemarnu vožnju u svome kvartu, a godinu kasnije je vandalizirao hotelsku sobu u Brazilu.

Ipak, stvari su doživjele vrhunac 2014., kada je uhapšen zbog vožnje pod utjecajem opijata. Uz to, istekla mu je vozačka dozvola i opirao se hapšenju. Kasnije je priznao da je vozio pod utjecajem alkohola, raznih narkotika i tableta koje su mu tada bile propisane.


No, tu nije stao. Iduće je godine opet optužen za vandalizam jer je komšinicu gađao kuću jajima, a ponovno je i uhapšen zbog opasne vožnje.

Uzrokom mentalnih problema smatra slavu koja je došla prerano te se danas bori sa svojim demonima, a u tome mu pomaže supruga Hailey Bieber.

Sinéad O’Connor

Irska pjevačica je zaslužna za jedan od najprovokativnijih trenutaka u televizijskoj historiji. Naime, 1992. je rascijepala Papinu sliku i nazvala ga pravim neprijateljem.

Bila je poprilično otvorena s medijima o svojoj borbi s mentalnim problemima. Tako je 2014. otkrila da su joj pogrešno dijagnosticirali bipolarni poremećaj, a zapravo je bolovala od PTSP-a.

 

Dvije godine kasnije proglašena je nestalom nakon što se nije vratila s vožnje biciklom. Policija je bila uključena u potragu, a pjevačica je pronađena istog dana u obližnjem hotelu.

Sinead je 2017. objavila video na Facebooku u kojem je izrazila svoje suicidalne misli i zatražila pomoć. U snimci govori da se osjeća usamljeno i da ju je obitelj napustila zbog labilnog mentalnog zdravlja.

Mel Gibson

Oscarovac se gotovo cijeli život bori s ovisnošću o alkoholu, a imao je toliko javnih slomova da se pitamo kako mu je Hollywood uopše oprostio.

U intervjuu 2002. Mel je otkrio da pati od manične depresije. Četiri godine kasnije policija ga je uhvatila u vožnji pod utjecajem alkohola, a ubrzo nakon toga snimljen je njegov zloglasni antisemitski govor, čime si je uništio reputaciju u Hollywoodu.

 

View this post on Instagram

 

I’m gettin’ #melgibsondrunk #roadwarrior #theregoesmyhero

A post shared by @ hoodpass on


Nakon toga, 2010. je potpuno trijezan urlao na bivšu partnericu i dobacivao joj rasističke pridjeve, što je dovelo do optužbi za nasilje.

Osim toga, glumac je još 1991. imao homofobni ispad. Iako se isprva odbijao ispričati, svoje je ponašanje naposljetku pokušao opravdati rekavši da je bio pijan tijekom intervjua.

Marilyn Monroe

Glumica je nekoliko puta bila u psihijatrijskim ustanovama.

Tokom snimanja svog posljednjeg filma “The Misfits”, Marilyn je hospitalizirana zbog živčanog sloma. Glumica je tvrdila da čuje glasove, nakon čega su joj propisani lijekovi.

Nakon što se 1961. razvela od Arthura Millera primljena je psihijatrijsku kliniku zbog prijetnji samoubojstvom, a godinu kasnije je pronađena mrtva u svojoj kući.

Lindsay Lohan

Još jedna dječja zvijezda koja je “zaglibila” u odrasloj dobi i postalaovisna o drogama.

Dobila je dvije kazne za vožnju pod utjecajem alkohola i drugih supstanci, a nekoliko je puta posjećivala klinike za rehabilitaciju.

Lindsayino je lice krasilo naslovnice svih tabloida, a njenom se destruktivnom ponašanju nije nazirao kraj.

 

I kada je prestala tulumariti, ostali su pravni problemi. Nije se pojavljivala na seansama u klinikama za odvikavanje, a opet se našla u nevolji kada je 2011. ukrala ogrlicu.

Godinu kasnije je sudjelovala uautomobilskoj nesreći nakon čega je odlučila promijeniti životni stil. Ostavila je svoje manično ponašanje iza sebe i trenutno pokušava obnoviti svoju karijeru.