in

Fortnite popularniji od Apexa

Apex Legends se, nedugo nakon svog iznenadnog izlaska, veoma brzo vinuo u stratosferu kada je u pitanju broj igrača. Tada se za taj naslov smatralo kako ima ozbiljne šanse srušiti Fortnite sa battle royale prijestolja. No, ako je za vjerovati broju gledatelja na Twitch streaming platformi – čini se kako mu popularnost polako opada.

Naravno, broj gledatelja neke igre na Twitchu nije jedini relevantan broj, ali svakako daje djelomičan uvid u popularnost neke igre. Apex je svojevremeno na Twitchu bio duplo gledaniji nego Fortnite, a vrhunac mu je bio na oko 40 miliona sati u jednoj sedmici. U prošlom mjesecu je naime taj broj pao na “tek” nešto više od 10 miliona sati u jednoj sedmici. S druge strane Fortnite se već mjesecima drži na stabilnih 20 miliona sati.

Mnogi takav razvoj događaja pripisuju iznenadnoj popularnosti Apexa s kojom se Respawn nije mogao u potpunosti nositi. To se uglavnom odnosi na redovno izbacivanje novog sadržaja.

Tako u Apexu imate sezonu i novi sadržaj svakih nekoliko mjeseci dok u Fortniteu, uz sezonu, imate redovne tematske događaje i kozmetičkih predmeta da vam pamet stane. Dakako, u jednadžbu zasigurno ulaze i poznati streameri koji su se, unatoč kratkom izletu u Apex, neizbježno vratili u Fortnite. (hcl.hr)