in

Xiaomi najavio novi gaming mobitel sa zgodnim trikom

Pametni telefoni dizajnirani za igranje mobilnih igara postaju sve češća pojava, a ove godine na tržištu ćemo imati još jedan primjerak te vrste. Firma Xiaomi najavila je novi gaming mobitel zvan Black Shark 2, s nekoliko stvari koje potvrđuju kako je igranje igara doista bilo u fokusu pri dizajniranju ovog telefona.

Za početak, Xiaomi Black Shark 2 donosi najnižu latenciju na tržištu. Vrijeme odaziva mu je 43,5 milisekundi, što bi trebalo rezultirati iznimnom responzivnošću prilikom igranja. Antene na mobitelu također su raspoređene tako da ne dolazi do gubljenja signala prilikom igranja.

Black Shark 2 također ima zgodnu stvar jer korisniku dopušta mapiranje kontrola za kretanje lijevo ili desno na bočnim stranama ekrana. Taj dio ekrana registrira jačinu pritiska, što znači da dodatne kontrole dobivate tako što ekran dodirnete malo jače nego pri standardnom dodiru.

Sam ekran je 6,39 inčni AMOLED rezolucije 2340 x 1080 piksela. Uređaj pokreće Snapdragon 855 čip, a za grafiku je zadužen Andreno 640. Baterija je kapaciteta 4000 mAh i podržava brzo punjenje, dok se radna memorija razlikuje ovisno od modela – 6 GB za jeftiniji i 12 GB RAM za skuplji. Isto je i s prostorom za pohranu – 128 GB prostora za slabiji model, a 256 za snažniji. Kod ovakvih uređaja ključno je hlađenje, a ono je ovdje bazirano na vodi te obećava nikad nižu temperaturu prilikom igranja.

Xiaomi Black Shark 2 koštat će od 475 do 625 američkih dolara, ovisno o modelu, a uz njega će se u prodaji naći i dodatni kontroleri koji mobitel pretvaraju u nešto slično Nintendo Switch konzoli. (hcl.hr)