in

PlayStation želi kvalitetu, a ne kvantitetu što se tiče ekskluziva

Sony, unatoč popularnosti PlayStationa i njegovih ekskluziva, nije baš aktivno tražio nove developerske ekipe koje bi radile na ekskluzivama za njihovu konzolu. Dok je Microsoft ”grabio” nova studija, kao što su Ninja Theory, Obsidian Entertainment i Playground Games, PlayStation nije tražio ni dobivao nove članove koji bi radili na ekskluzivama, a k tome su prekinuli saradnju i sa Quantic Dreamom.

No, izgleda da su svjesni te situacije koja, prema njima, i nije toliko bitna tj. strašna. Barem ako se oslonimo na intervju šefa PlayStationa, Shawna Layden, koji je dao za CNET. Prema Laydenu, planovi za budućnost najpopularnije konzole današnjice jest da imaju manji, ali veći broj kvalitetnijih ekskluziva. ”Napadamo sa svih strana i dobivamo hvale i publike i kritike. No, uvijek istražujemo nove mogućnosti. Ukoliko nađemo igru, partnere ili developersku ekipu za koju mislimo da bi bila interesantna i od velikog značaja za nas, tražiti ćemo načina kako da ih dovedemo. Uvijek smo otvoreni za takva iskustva” – rekao je Layden, potvrdivši da je Sony zainteresiran za nove developere i igre, no ujedno je rekao da ih aktivno ne traže, barem ne kao Microsoft.

S obzirom da žele kvalitetu, a ne kvantitetu (kako god je oni vidjeli), čini se da i neće biti novih velikih pothvata u skoroj budućnosti. S druge strane, Microsoft neće stati s novim akvizicijama, a i Nintendo je postao sve aktivniji, pa ostaje pitanje može li Sony izdržati sa ovim svojim planom.

Microsoftovci kaskaju, ali se trude i dosta su aktivniji na tom polu, dok je Sony (očito) udoban na vrhu. Pitanje je hoće li se stvari ipak promijeniti ako Nintendo i Microsoft postanu ipak veće prijetnje na tržištu. (goodgame.hr)