in

Marshmellov koncert postavio je novi rekord u Fortniteu

Fortnite je ponovno postavio novi rekord. Prema neslužbenim informacijama, u jednom trenutku igralo ga je više od 10 miliona igrača. Naime, prošlog vikenda muzičar pod nazivom Marshmello održao je “koncert” u Fortniteovom Pleasant Parku, a taj događaj u igru je privukao oko 10 miliona igrača. Brojka je neslužbena, ali s obzirom da su u pitanju milioni teško da se neko mogao preračunati. Dosadašnji rekord u broju igrača koji su istovremeno igrači Fortnite bio je 8,3 miliona ljudi.

Vrijedi napomenuti da publika od 10 miliona igrača nije konačna za Marshmellov koncert pratili su i milioni gledatelja na Twitchu, zbog čega se može izvući zaključak kako je posrijedi jedan od najgledanijih muzičkih događaja u historiji. Ne i najgledaniji, dakako, na tom polju je Eurovision još uvijek daleko ispred Fortnitea sa 186 miliona gledatelja.

U bilo kojem slučaju, može se reći da je koncert bio pun pogodak za Fortnite pa smo sigurni da neće biti jedini ove godine. Ako do kraja 2019. uspiju angažirati Vucu, ne gine im novi rekord.