in

Niti Resident Evil 2 ne može konkurirati novom Kingdom Heartsu u Japanu

Novi Kingdom Hearts itekako jaše na valu dugoga iščekivanja – barem u Japanu.

Dva su velika naslova japanske proizvodnje izašla ovaj mjesec, Kingdom Hearts 3 i Resident Evil 2 Remake, i za oba se predviđao veliki uspjeh. To se je, naravno i obistinilo – Resident Evil 2 Remake inicijalno je najprodavaniji naslov u serijalu na Steamu.

Ipak, niti taj se uspjeh ne može mjeriti s uspjehom koji je ostvario Kingdom Hearts 3. Opet – kad govorimo o Japanu.

Podaci o prodaji fizičkih kopija igre na japanskom tržištu ukazuju da se Resident Evil 2 prodao u 252,848 primjeraka. S druge strane, u nepunih sedam dana prodano je 610,077 primjeraka Kingdom Heartsa 3. Očekivana prednost? Možda. Vjerojatno ipak ne u toj mjeri.

Podaci ipak vrijede isključivo za PlayStation 4 konzolu jer je uračunata samo prodaja fizičkih edicija igre. Kingdom Hearts 3 je za Xbox One izdan isključivo u digitalnom obliku. Sami podaci tako nisu u potpunosti konkluzivni, ali daju dobru indikaciju o tome koliko je zapravo Kingdom Hearts 3 tražen i popularan. Opet, kad govorimo o Japanu. Kod nas se recenzija novog Kingdom Heartsa već sprema, kao i video komentar, no iako nije zanemariva popularnost tog serijala je ovdje daleko slabija.

(hcl.hr)