in

StarCraft II postaje besplatan za igranje

Blizzard je najavio da će igra StarCraft II postati free to play.

Počevši od 14. novembra, kompletna Wings of Liberty kampanja će biti besplatna za sve igrače. Ako ste već vlasnik prvog dijela SCII trilogije, besplatno ćete dobiti Heart of the Swarm.

Ova free-to-play verzija će osim kampanje otvarati full pristup za ranked ladder, kao i sve co-op commandere do levela 5.

Blizzard je iskoristio priliku da zajedno sa novostima o besplatnoj verziji igre, predstavi i novog co-op commandera, ili tačnije rečeno par koji čine – Han i Horner. Fanovi vjerovatno već pretpostavljaju da su to Mira Han i Matt Horner, koji nam donose “eksplozivnu moć bespoštednih plaćenika, u kombinaciji sa preciznošću Dominion vazdušne flote, za brzu i efikasnu dominaciju bojnim poljem.” Ok Blizzard, ovo jeste zvučalo pompezno.

StarCraft II: Wings of Liberty je inače lansiran 2010. godine, a naredne dvije igre u trilogiji koje su uslijedile su Heart of the Swarm iz 2013. godine i Legacy of the Void iz 2015. Prošle godine, Blizzard je objavio i devet novih downloadable misija pod nazivom Nova Covert Ops.

Prije nekoliko mjeseci, kompanija je objavila HD remaster originalnog StarCrafta, a kad smo kod besplatnih stvari, ne zaboravite da su StarCraft i Brood War ekspanzija već neko vrijeme dostupni for free.