in

Cliff Bleszinski kaže kako više nikad neće praviti videoigre

Glavni dizajner Gears of War trilogije i tvorac neuspjelog Lawbreakersa imao je epizodu na Twitteru te je poručio da se više neće baviti proizvodnjom videoigara.

Teška je godina iza Cliffa Bleszinskog, nekadašnje zvijezde Epic Gamesa i čovjeka koji je najvećim dijelom zaslužan za serijale Unreal Tournament i Gears of War. Njegova pucačina Lawbreakers s kojom se vratio na scenu nakon odlaska iz Epica nakon mučnog životnog vijeka od godinu dana ugašena je u devetom mjesecu, a Bleszinski je uzeo pauzu kako bi promislio što će i kako će dalje.

Prema nedavnim tvitovima Cliff se izgleda bacio na pjevanje karaoka, a kada ga je jedan korisnik Twittera prozvao da je sramotno što kupcima Lawbreakersa nije vratio novac nakon što je ugasio servere, Bleszinski je reagirao odgovorio ovako:

“Plaćao sam svoje zaposlenike čak i mjesecima nakon što se studio zatvorio. Da bi se mogli brinuti za svoje porodice. Plaću nisam uzeo dvije godine. Shvaćam da si tužan, ali bože, upravo ovakva sranja su razlog zašto više NIKAD neću napraviti drugu igru.”

I čini se kako to doista misli jer je na upite novinara odgovorio kako je gotov s proizvodnjom igara. Barem dok se ne predomisli, s obzirom da je za sebe više puta naglašavao kako mu njegov ego ne dopušta da dugo bude izvan centra pozornosti.

(HCL)