in

Konami pomoću Silent Hilla pokušava navući igrače da igraju najgori Metal Gear u serijalu

Pritom ne mislimo na piramide u Bosni i Hercegovini, već o stanovitoj kreaturi koja nas je dobrano plašila u najboljem Silent Hillu ikada – dvojci. Tako je, riječ je o čudovištu zvanom Pyramid Head kojeg će Konami “posuditi” iz Silent Hilla i dovesti u zloglasni Metal Gear Survive.

Za potrebe događaja pod nazivom The Research’s Story (Special Edition), koji će trajati od sutra (23.10) pa do 6.11., igrači će moći za određenu svotu skupljenih novčanih sredstava “nasaditi” piramidu na glavu i izgledati baš kao Pyramid Head. Osim toga, bit će moguće i nabaviti kazete koje sadrže glazbu iz Castlevania igara (Symphony of the Night i Rondo of Blood) te uvodnu temu iz Silent Hilla.

Ne moramo ni spominjati kako ovakav Konamijev potez dodatno potpiruje vatru mržnje fanova Metal Gear i Silent Hill serijala iz više razloga. Kao prvo je totalna devaluacija i nepoštovanje legende kao što je Pyramid Head na način da je sveden samo na piramidu koju će igrači obući. Drugi razlog je taj što to sve djeluje kao provokacija Konamija prema fanovima koji ne mogu prežaliti smrt Silent Hill serijala. Što je tak Silent Hills mogao biti da se nije dogodilo to što se dogodilo? Ovako imamo ogledni primjerak kako se vlasnik posrpdno igra sa vlastite dvije najpopularnije franšize i radi budalaštinu od istih.