in

Nova Harry Potter igra je stvarna, ali tko joj je developer?

Jučer je na internet procurio prvi prikaz nove Harry Potter videoigre. Neslužbena snimka brzo je uklonjena od strane Warner Brosa (još uvijek ju možete pogledati ovdje), što je samo po sebi potvrda da stvar nije bila lažna.

No, u međuvremenu je više izvora iz industrije igara potvrdilo kako su snimke bile autentične. Za sada se spominje nekoliko mogućih naziva za igru, uključujući Harry Potter: Magic Awakened ili Magic Forever.

Jučer su se mogla čuti nagađanja kako iza razvoja igre navodno stoji Rocksteady Studios, tvorci Batman Arkham serijala. Neke je gameplay iz igre podsjetio upravo na Batmana, studio je lociran u Engleskoj, pripada Warner Brosu i već dvije godine nisu otkrili na čemu rade nakon Arkham Knighta. Imalo bi smisla, ali izvori bliski Rocksteadyju tvrde kako to nije slučaj.

Ko je onda potencijalni proizvođač nove Harry Potter igre? Prema prijašnjim glasinama, mogao bi to biti Avalanche Software – kojega je vrlo lako zamijeniti za Avalanche Studios, tvorce Just Cause serijala. Ovaj Avalanche bio je zaslužan za propali Disney Infinity i Cars 3, a prošle godine tražili su zaposlenike koji se razumiju u britansku kulturu.