in

Total War: Rome 2 na Steamu dobio hrpu negativnih komentara zbog ženskih generala

Unatoč tome što je Total War: Rome 2 stigao na tržište još u 2013., njegova Steam stranica zabilježila je veći broj negativnih korisničkih recenzija tokom posljednjih nekoliko dana.

U pitanju je “prevelika” prisutnost ženskih generala unutar igre nakon Ancestral ažuriranja koje je stiglo još u julu.

To ažuriranje uzrokovalo je nezadovoljstvo kod nekih igrača na koje je sredinom avgusta reagirala i developerica iza igre, izjavivši: “Total War igre su historijski autentične, a ne historijski tačne. Ako vas ženske jedinice toliko uznemiruju, možete ih modirati ili jednostavno ne igrati.”

Unatoč tome što se sve to događalo tokom jula i avgusta, bombardiranje negativnim recenzijama na Steamu započelo je prije dva dana, uspoređujući Creative Assembly s Electronic Artsom i njegovim odlukama u komunikaciji s igračima i dizajnu videoigara. Sudeći po izjavi vlasnika YouTube kanala Republic Of Play, postotak dobivanja ženskog generala je ispod dvadeset posto, osim kod Kush frakcije gdje taj postotak iznosi pedeset posto te da ovo iskazivanje nezadovoljstva putem Steama nije opravdano.

Total War: Rome 2 trenutno ima ‘Overwhelmingly Negative’ ocjenu u kategoriji nedavnih recenzija s čak hiljadu ocjena od kojih je samo osamnaest posto ocijenjeno pozitivno.