in

Konji će u Red Dead Redemption 2 imati poprilično bizarnu reakciju na hladnoću

Izlazak jednog od najočekivanijih nastavka čuvene vestern avanture Red Dead Redemption sve nam je bliži, pa tako svakog dana saznajemo sve više i više novih detalja vezanih za gejmplej i sam svijet igre.

Neki od tih detalja su zanimljivi i informativni, a za neke možemo reći da su u najmanju ruku…čudni.

Jedna od stvari koja je bila jako hvaljena kod prvog dijela jesu konji, odnosno njihova anatomija, animacije, ponašanje i generalno kvalitetan i vjeran prikaz ovih životnjia, pa se i dan danas smatra da je RDD imao jednu od najboljih prezentacija konja u video igrama ikada, te se sasvim normalno očekuje da tako bude i u nastavku, ali niko nije očekivao “ovoliki” nivo realnosti koji ćete čuti ispod.

Jedan novinar je nedavno imao prilike da priča sa developerima igre i jedno od njegovih pitanja je bilo vezano za, vjerovali ili ne, testise ovih životinja u igri.

Kako smo u trejleru imali prilke da vidimo da animatori se nisu libili od otvorenog prikazivanja “dragulja” konjeva, ovog novinara je zanimalo koliko će realno biti ponašanje testisa u igri i dobio je veoma neočekivan odgovor. Ne samo da će animacije i “fizika” biti realna i prirodna, već će se “potomstvo” konja sakupljati ili širiti u zavisnosti od toga kakve su vremenske prilike, da li je hladno ili toplo napolju.

Eto, neko u Rockstar studiju je imao posao da se specifično bavi ovom problemikom, i pitamo se da li je to nešto čime se hvali drugarima kada vikendom odu u kafanu i malo popiju.

U svakom slučaju, iako je pomalo komična i uvrnuta informacija, moramo primjetiti da svakako zaslužuju pohvalu za ovoliku posvećenost detaljima, ma koji to detalji bili.

(Play.co.rs)