in

PES 2019 ipak je ostvario uspjeh – u Japanu

Iako PES 2019 uspjeh za sada nije pronašao na evropskom tržištu, na sam vrh ljestvice najprodavanijih igara uspio je zasjesti u Japanu.

PES 2019 se na britanskom tržištu prodao 42 posto slabije nego prošlogodišnje izdanje. Ništa bolje nije ni na PC platformi, odnosno Steamu, gdje PES nije uspio završiti ni među deset najprodavanijih naslova prošle sedmice.

Ondje su i narudžbe za igre koje još nisu ni izašle, poput Insurgency: Sandstorma, veće od prodaje PES-a 2019 koji je “vani”.

No, da ne bude sve tako crno što se prodajnih rezultata PES-a 2019 tiče, evo i dobre vijesti za Konami. Na japanskom je tržištu PES 2014 prošle sedmice uspio prodati 73 389 primjeraka čime je bio najprodavanija igra. S obzirom na to da Japan nije velika nogometna nacija i da kupuju samo verziju za PlayStation 4, ovo su još i dobre brojke.

Doduše, vrijedi primijetiti kako je Konami i ovdje propustio priliku. Naime, u Japanu je Nintendo Switch konzola trenutno popularnija od PlayStationa 4 te se od Sonyjevog proizvoda prodaje triput više. PES 2019, nažalost, nije dostupan u verziji za Nintendo Switch, ali da jest, sada bismo definitivno pisali o barem 200 hiljada prodanih primjeraka igre samo na japanskom tržištu. Možda dogodine…

(HCL)