in

Ubisoft razočarao fanove Assassin’s Creeda

Nakon što izda Assassin’s Creed: Odyssey, Ubisoft će serijal poslati na jednogodišnji odmor na Peleponez te izdavati jedino dodatni sadržaj za tu igru.

Slično kao što je napravio između Syndicatea i Originsa, Ubisoft će nakon Assassin’s Creed: Odysseyja uzeti jednogodišnju pauzu od izdavanja novih naslova u serijalu.

Pauza koju je Ubisoft napravio prilikom izdavanja Originsa bio je prvi otklon od izdavanja na godišnjoj bazi koji je Ubisoft u tom serijalu napravio od 2007. godine. Odluka da se uzme više vremena prije nego što se Origins pošalje na police dućana dočekana je uglavnom s odobravanjem, jer je u konačnici put u Egipat za mnoge predstavljao znatnu inovaciju u odnosu na ostatak serijala.

Kad su čuli da se Odysseyjom Ubisoft vraća godišnjem izdavanju mnogi su se začudili čemu ponovna promjena politike. Situaciju je na Gamescomu objasnio šef Ubisofta, Yves Guillmot.

Izdali smo igru 2017. godine i izdat ćemo jednu ove godine jer su na njima paralelno radila dva naša tima tako da sad imamo dva punokrvna nastavka u nizu. Druge godine nećemo imati punokrvni nastavak.

Neko od novinara oštrog oka onda ga je upitao znači li to da ćemo 2019. dobiti neki spin-off naslov ili primjerice mobilnu igru, ali Guillemot je odmahnuo rukom: “Ono što ćete dobiti je hrpa sadržaja za Odyssey. Naš tim daje sve od sebe da ponudi mnoštvo sadržaja na regularnoj bazi pa ako nabavite Odyssey ove godine, dobivat ćete nešto novo ima par godina sigurno.”

Još uvijek nije poznato kakav će to biti sadržaj; igra još nije niti izašla, ali šuška se među igračima da bi nas jedna od ekspanzija mogla odvesti u Atlantidu. Ako bude sreće, nepotopljenu.