in

Besplatne PlayStation Plus igre u osmom mjesecu nude mafijaške obračune i čisti horor

Vjerujemo kako pretplatnici PlayStation Plus usluge u avgustu neće ostati razočarani jer na poklon dobivaju dvije solidne igre.

U Sonyju znaju da je ovo ljeto vruće i da tokom istoga morate biti hladnokrvni da biste preživjeli. Zbog toga su za pretplatnike PlayStation Plus usluge u osmom mjesecu pripremili dvije vrlo nasilne igre s hladnokrvnim ubistvima.

Prva je Mafia 3, pomalo razočaravajući nastavak serijala koji je nekada konkurirao Grand Theft Autu. Igra je po izlasku imala svojih problema, ali je narativno gledajući priča koju vrijedi doživjeti, pogotovo ako ju Sony već daje na poklon.

Druga igra koju će vlasnici PS4 konzole dobiti je Dead by Daylight, asimetrična horor igra u kojoj četvero igrača pokušava nadmudriti ubicu i pobjeći s mape. Ubica je tu, ko bi rekao – da ih ubije tokom napetih mečeva gdje je svaka smrt konačna, ali umiranje je proces koji ostavlja priliku za strateško nadmudrivanje između ubice i nesretnih tinejdžera.

Pretplatnici PS Plus usluge u osmom će mjesecu na PS4 konzoli dobiti još dvije igre. Prva je Playlink naslov Knowledge is Power koji se igra mobitelima, a druga je horor igra Here They Lie za PlayStation VR.

Igrači na PS3 konzoli dobit će Serious Sama 3 i Bound By Flame, dok će oni na Viti moći preuzeti Draw Slashera i Space Hulka.

Sve ove igre bit će dostupne za preuzimanje od 7. avgusta.