in

H1Z1 izlazi iz bete na PlayStationu

Najnovija objava koja dolazi iz Daybreak Gamesa za H1Z1 je da će ova igra biti zvanično lansirana na Playstation 4 već 7. avgusta, čime će biti napuštena otvorena beta, ali će ovo Battle Royale iskustvo i dalje ostati besplatno.

H1Z1 je po pojavljivanju na PS4 konzoli kao naslov u toku otvorenog beta testiranja prikupio dosta veliki broj igrača, preko 10 miliona, što je dijelom iz razloga što PUBG nema svoje prisustvo na ovoj platformi. Broj igrača će definitivno porati sa napuštanjem beta testiranja, a tome će doprinijeti i dodavanje brojnog novog sadržaja.

Što se tiče tog novog sadržaja, pred igračima su RPG, iliti „zolja“, i polu-automatski snajper na koji se veoma dugo čekalo, pogotovu od strane igrača koji vole ovu vrstu oružja.

Tu je i novo vozilo, oklopljeni ARV, koji ima dovoljno prostora da smjesti cijelu jedinicu, a na otvor na krovu je savršen za paljbu u pokretu.

H1Z1 igrači na Sonijevoj konzoli dobijaju i Battle Pass, plaćeni sistem progresije gdje zauzvrat dobijaju kozmetičke dodatke.

U ponudi je trideset nivoa, u vidu besplatnih, plaćenih i PS Plus, i svaki donosi po nešto zanimljivo a najbogatiji je Premium koji košta 5,5 dolara.