in

Call of Duty: Black Ops 4 imat će dvije verzije za isprobavanje

Osim za ovaj serijal već standardne multiplayer beta verzije čiji su detalji otkriveni ovih dana, Call of Duty: Black Ops 4 ponudit će i isprobavanje battle royale moda.

Ovogodišnji Call of Duty naslov, Call of Duty: Black Ops IIII 4, osim što će ponuditi već standardnu verziju za isprobavanje multiplayera svima koji prednaruče novi Treyarchov naslov, imat će i drugi probni period namijenjen isprobavanju battle royale moda pod nazivom Blackout, potvrdili su iz Activisiona.

Detalji prvog probnog perioda objavljeni su ovih dana. Za PS4 igrače on će započeti 03. avgusta i trajati do 06. avgusta, da bi se onda nakratko zatvorio i ponovno otvorio 10. avgusta, kad i Xbox One dobiva svoju verziju za isprobavanje. PC igrači će pak pristup beti dobiti dan kasnije, 11. avgusta, te će je moći preuzeti isključivo putem Battle.net klijenta.

Za vrijeme prvog probnog perioda moći ćete isprobati pet modova igre (Team Deathmatch, Control, Domination, Search & Destroy, Hardpoint) na šest različitih mapa (Frequency, Contraband, Seaside, Payload, Hacienda, Gridlock). Novi Black Ops trebao bi ponuditi istovremeno balansiraniju i raznovrsniju igru u odnosu na prethodnike, za što će se pobrinuti redizajnirani Pick 10 sustav klasa (prisutan u Black Opsu 2 i Black Opsu 3), te novi elementi poput opreme (Gear) i dodataka za oružja pod nazivom Operator Mods.

Sudjelovanjem u probnom periodu otključat ćete unikatni calling card za korištenje u punoj verziji igre, a ukoliko dosegnete najviši rank, dobit ćete i token koji možete iskoristiti za otključavanje bilokojeg komada opreme prilikom izrade klase.

Drugi probni period u kojem će se moći zaigrati Treyarchova inkorporacija battle royale moda u svijet Call of Dutyja bit će otvoren u septembru. Konkretnijih detalja o samom modu, osim da će sadržavati samo jednu mapu i navodno neće imati 100 igrača, zasad nema. Preciznije informacije o datumima, a vjerovatno i sadržaju samoga moda, mogu se očekivati krajem avgusta.

(HCL)