in

Cyberpunk 2077 imat će vlastiti televizijski program

Ako ste imalo upoznati sa žanrom cyberpunka, onda znate da on obuhvaća širok krug stvari. Isto tako, druga stvar koju sigurno znate jest da u većini naslova koji su prozvani cyberpunkom postoji ogromna prezasićenost informacijama. Televizijski ekrani nalaze se na svakome uglu, na neonskim natpisima vrte se bezbrojne reklame, ljudi na krcatim ulicama neprestano pričaju u mikrofon.

Ekipa iz CD Projekta je za svoj nadolazeći naslov Cyberpunk 2077 stvari odlučila shvatiti ozbiljno te tako planiraju kreirati svijet koji bi svojom posvećenosti detalju odgovarao svjetovima kakve očekujemo od jednog cyberpunk naslova. Jedna od najzanimljivijih ideja u tom nastojanju je – virtualna televizija.

To nije prvi put da u video igrama vidimo nešto slično – naslovi studija Remedy Entertainment poput Max Paynea i Alana Wakea poznati su po konceptu gledanja fiktivnih emisija unutar igre – no, televizija u Cyberpunku 2077 bit će mnogo više od sporadičnih epizoda na koje možemo naletjeti samo u određenim trenucima.

– Planiramo napraviti čitavu mrežu TV kanala – rekao je u intervjuu za PCGN Mike Pondsmith, tvorac igre na ploči koja je CD Projektu poslužila kao osnova za njihovu igru te suradnik u procesu razvoja.

– U igri ćemo imati vodič za TV program u kojem će biti naveden raspored emisija za čitav tjedan – istakao je Pondsmith.

Dodao je da kanali neće nužno biti ozbiljne naravi, rekao je, već bi sadržajem mogli biti nešto više nalik programima iz popularne animirane serije Rick and Morty.

– Bacali smo svakakve glupe ideje i na temelju njih napravili TV kanale – prokomentirao je Pondsmith kreativni proces iza njihove verzije virtualne televizije.

U svakom slučaju, moglo bi biti zanimljivo. Poljaci su se već pokazali kao kompetentni pisci. Stoga nas prvenstveno i dalje najviše zanima jedna druga stvar – kad će više taj Cyberpunk!?