in

Call of Duty se već sprema za sljedeću generaciju konzola

Ako ste se pribojavali da bi Call of Duty serijal mogao stati na Black Opsu 4, nemate brige. Razvojni tim Infinity Ward već radi na CoD igri za next-gen platforme.

Call of Duty je serijal koji datira još iz šeste generacije konzola i kao takav predstavlja jedan od najdugovječnijih serijala koji se trenutno nalaze na tržištu. Ove godine Activision s Black Opsom 4 planira malo “osvježiti” format Call of Dutyja pa će igru izbaciti mjesec dana ranije nego inače i to bez singleplayer kampanje. No, ako ste mislili da će to biti smrt i kraj Call of Dutyja – u krivu ste. Ima Activision u planu već i Call of Duty za buduće gaming platforme.

Naime, razvojni tim Infinity Ward trenutno traži narativnog dizajnera za svoju igru koju razvijaju s fokusom na sljedeću generaciju uređaja za igranje. Nigdje se ne spominje da je to Call of Duty igra, ali se navodi kako je riječ o FPS naslovu s multiplayer i singleplayer komponentom. S obzirom da Infinity Ward u svojoj povijesti nije nikad radio ništa osim Call of Dutyja, nekako sumnjamo da bi ih Activision angažirao za išta drugo.

Jedino nepoklapanje jest to što je sljedeći Call of Duty koji je na redu za 2019. upravo onaj u režiji Infinity Warda. Za sada ne postoje indicije kako bismo 2019. mogli imati nove konzole na tržištu, što može značiti da bi Activision nakon Black Opsa 4 možda mogao usporiti s izbacivanjem novih Call of Duty igara na godišnjoj bazi.