in

Djevojčica se toliko navukla na Fortnite da je udarila oca i mokrila u gaće samo da ne ugasi igru

Djevojčica od devet godina završila je na odvikavanju od videoigre Fortnite.

Postala je toliko ovisna o igranju da je počela mokriti u gaćice, samo da se ne mora maknuti od ekrana. Kad joj je otac pokušao isključiti Xbox, djevojčica ga je udarila po licu.

Učenica osnovne škole postala je opsjednuta igrom pucačine, koja je u relativno kratko vrijeme postala izuzetno popularna. Od maja prošle godine, kada je lansirana, igru je skinulo više od 40 miliona gamera.

Videoigru je igrala tajno, po cijele noći. Premorena od intenzivnog igranja, u školi je počela drijemati. Kada joj je otac pokušao oduzeti XboX, potpuno je izgubila živce.

‘Nije htjela ići na zahod’

– Kada smo joj dozvolili da se igra, nismo imali pojma da će to prerasti u ovisnost ili da bi igranje moglo imati uticaja na njezino psihičko zdravlje – izjavila je majka djevojčice.

– Suprug je jedne noći vidio svjetlo i pronašao je da igra videoigru sjedeći na jastuku koji je bio natopljen urinom. Toliko se navukla da nije htjela otići na zahod – kazala je.

– Ovo je ozbiljan problem koji uništava život naše male djevojčice i neko mora intervenirati i to zabraniti prije nego što se dogodi epidemija – kaže majka.

Roditelji su svojoj kćeri kupili Xbox u januaru i ona je nedugo nakon toga skinula Fortnite jer su je hvalili razni celebrityji.

Samo dva mjeseca kasnije, roditelji su postali zabrinuti zbog njezinog ponašanja. U školu ih je pozvao razrednik i upozorio da su njihovoj kćeri ocjene u školi sve lošije te da često spava na satu, piše Daily Mail.

Djevojčica koja je ranije voljela sport i razne aktivnosti, počela je govoriti da je preumorna za gimnastiku i tečaj baleta, a izbjegavala je i nedjeljne odlaske u Crkvu.

Roditelji su primijetili da su preko kreditne kartice izvršene uplate Microsoftu koje su počele premašivati 50 funti mjesečno. Kad smo je pitali zna li nešto o tome, odgovorila nam je da je plaćala dodatne sadržaje za ostvarivanje boljih rezultata u igri.