in

Najbolji do sada? Pogledajte kako će izgledati Battlefield 5

Najiščekivaniji Battlefield do sada najavljen je prvim trailerom.

Provjerite kako izgleda povratak Battlefielda u 2. svjetski rat.

Electronic Arts i DICE danas su otkrili novu Battlefield igru pod nazivom Battlefield V. Potvrđeno je kako se serijal vraća ondje gdje je i počeo – u 2. svjetski rat. No, DICE si je zacrtao svjež pristup tom velikom sukobu, fokusirajući se na lokacije koje do sada nismo vidjeli u dvije hiljade i nešto WW2 igara.

Segment multiplayera bit će proširen novim modovima. Vidjet ćemo tako Airborne mod u kojemu ćemo stilom battle royalea u meč doći zračnim putem. Operations mod porast će na skali te će se zvati Grand Operations, podržavati 64 igrača te imati priče s tri do četiri meča. Od ostalih multiplayer modova potvrđeni su Conquest, Frontlines, Domination, TDM i Breakthrough.

Po prvi put nakon Battlefielda 3 vraća se kooperativno igranje u modu zvanom Combined Arms, namijenjenom za četvero igrača. Prvi trailer bio je fokusiran upravo na taj co-op mod. Misije u ovom modu bit će proceduralno generirane.

Vraća se i singleplayer kampanja u formatu kakav je imao Battlefield 1, kroz tzv. War Stories koji će nam dostaviti priče iz perspektiva više različitih likova. Jedna od tih priča je o pripadnici norveškog pokreta otpora, a developeri ju opisuju kao priču o obitelji.

U igri ćemo koristiti široki asortiman oružja i vozila, standardnih za vrijeme 2. svjetskog rata, ali i arsenal koji će uključivati neka eksperimentalna oružja. Dakako, u igri će se moći voziti i avioni, tj. različite vrste letjelica. Ono što će razveseliti fanove jest dolazak penetracije metaka kroz različite materijale, kao i uklanjanje nasumične devijacije metaka prilikom ispaljivanja.

Veliki fokus bit će postavljen na postavljanje utvrda. Umjesto gas maske iz Battlefielda 1, u petici će svi igrači imati alate s kojima mogu popravljati stvari, graditi rovove i sl. Drugi fokus bit će na individualizaciji igrača kroz tzv. The Company; svojevrsni klan u sklopu kojega će igrači moći modificirati izgled svog lika – odjeću, kamuflažu i sl.. Kozmetički predmeti moći će se otključati igranjem ili kupovati mikrotransakcijama, a developeri poručuju kako Battlefield V neće biti pay 2 win igra. Vještina je i dalje ključ, kažu.

Što se novih mogućnosti tiče, sada će sve klase moći oživljavati suigrače iako Medic klasa nije nestala. Stacionarna oružja moći će se postavljati na vozila, a zgodno je i uvođenje okretanja na leđa u puzajućoj poziciji. Štoviše, animacije bacanja na tlo bit će realističnije pa će se igrači moći bacati u puzajuću poziciju u stranu, unatrag i sl.

Dobra vijest za fanove je što više neće biti premium sadržaja, odnosno premium passa. Drugim riječima, svi dodatni sadržaji bit će besplatni za kupce igre. Igra će se u multiplayeru konstantno razvijati kroz tzv. Tide of War servis koji će donositi razne eventove.

Igra u standardnom izdanju izlazi 19. oktobra ove godine za PC, PS4 te XBOX. Ako ste pretplatnik Origin Accessa ili EA Accessa, igra će vam biti dostupna 11. oktobra.

Delux Edition verzija bit će dostupna 16. oktobra. Naručivanjem igre prije izlaska dobiva se rani pristup beta testiranju. Igra će se moći isprobati u otvorenoj beti prije izlaska. Više detalja o njoj doznat ćemo u šestom mjesecu.