in

Zatvorio se Boss Key, studio koji je prije samo mjesec dana izbacio battle royale igru

Dva uzastopna neuspjeha bila su dovoljna da Cliff Bleszinski stavi lokot na svoj studio Boss Key Productions i privremeno se udalji iz industrije videoigara.

Industrija videoigara katkad je iznimno nemilosrdna. Vrlo je tanka granica između slave i propasti, što je nedavno osjetio Cliff Bleszinski, kreator Gears of War franšize i jedan od dizajnera Unreal Tournament igara.

Dotični je prije nekoliko godina entuzijastično osnovao Boss Key Productions i počeo rad na pucačini koju je kasnije predstavio pod nazivom LawBreakers.

Kao što vjerovatno znate, LawBreakersi su se od izlaska prošle godine mučili s privlačenjem publike te ih je zadnjih mjeseci igralo manje od stotinjak ljudi dnevno, usprkos činjenici da se radilo o relativno kvalitetnoj igri. Podrška za istu ukinuta je ovoga proljeća, svega pola godine nakon izlaska, a Boss Key Productions pokušao se vratiti battle royale igrom Radical Heights kojom je ciljao na šarenilo popularnog Fortnitea.

Međutim, igra nije bila niti u alpha fazi i zapravo nije imala šanse u već natrpanom žanru. Ne čudi stoga što je Cliff Bleszinski odlučio dići ruke od svega te zatvoriti Boss Key Productions. Bleszinski će sada uzeti privremenu pauzu od industrije videoigara, ali za igrače kojima je Radical Heights bio interesantan to ne znači automatsko gašenje jer će serveri za tu do daljnjega ostati aktivni – barem dok na njima bude igrača koji su spremni trošiti vrijeme na igru koja nikada neće biti dovršena.

(HCL)