in

Steam uklonio sve igrice kompanije Acram Digital zbog manipulacije recenzijama

Steam pažljivo prati šta se dešava na svojoj platformi i uvijek ide do kraja u sprovođenju pravde, o čemu najbolje govori uklanjanje svih igara studija Acram Digital zbog manipulacije recenzijama.

Kako su čelnici kompanije objavili, sa Steama su uklonjene igra Rails to Riches i Eight-Minute Empire i više neće sarađivati sa ovim studijom.

Čovjek odgovoran za manipulacije, Gregor Kubas, je na Redditu priznao krivicu, i istakao je da je samo on odgovoran za nastanak ovog problema, a ne ostali developeri i da je to proisteklo iz frustracije zbog par negativnih recenzija ostavljenih od strane igrača. On je poslao mejl Valveu sa objašnjenjem i nada se da će to popraviti situaciju.

Ovo nije prvi put da Steam preduzima ovakve mjere zbog manipulacije recenzija, jer je u februaru još jedan izdavač ostao bez igara na platformi zato što je ucjenjivao zaposlene da ostavljaju pozitivne ocene.

Mislimo da je ipak bolje da se developeri potrude više oko svojih igara nego da sprovode manipulacije pošto one ne mogu promaći Steamovom budnom oku.