in

Nintendo je napokon poslušao ljude i najavio dodatak za Switch kojega su svi tražili

Nintendo Switch već je po izlasku imao zavidnu količinu popratnih dodataka, od Pro kontrolera, volana preko memorijskih kartica, dockova za punjenje JoyCona, pa do torbica za konzolu i zaštitnih folija za ekran.

No, u službenoj seriji periferije za konzolu nije bilo ono što su mnogi korisnici tražili.

Naime, zabava sa Switchem u prijenosnom modu najčešće završava istekom baterije iz dva razloga. Prvi je taj što je standardni punjač za konzolu ujedno i dock koji blokira ekran iste, tako da se ne može koristiti bez TV-a.

Moguće, naprimjer, koristiti različite adaptere, ali je problem u tome što je USB Type-C utor za punjenje baterije na dnu konzole, a to znači da je istu vrlo teško, ako ne i nemoguće, namjestiti u stojeći položaj za vrijeme punjenja.

No, rješenje za ove muke stiže 13. jula ove godine kada će Nintendo napokon lansirati službeni punjač za igranje u Tabletop modu.

Po cijeni od 20 američkih dolara, konzola će se uz ovaj dodatak moći koristiti u stojećem položaju te se istovremeno puniti, bez potrebe za priključivanjem na TV.

Dobra stvar kod ovog punjača bit će i to što će se kut pod kojim je konzola postavljena moći ručno podešavati. Isto tako, ovo postolje moći će se koristiti na bilo kojoj ravnoj podlozi, neovisno o njezinoj teksturi.

(HCL.hr)