in

Planirano je čak pet nastavaka za God of War

Teško netko može reći da novi „God of War” nije postao pravi hit, a sve se može potkrijepiti odličnim ocjenama, kao i rezultatima prodaje.

Očekivani razvoj situacije za serijal igara u takvim slučajevima je izdavanje neizbježnih nastavaka, a da u studiju “Santa Monica” nisu gubili vrijeme, potvrdit će podatak da je planirano nevjerojatnih pet nastavaka.

Direktor igre “God of War” Cory Barlog, ima zanimljiv odgovor na pitanje o budućnosti franšize, što je i otkrio za “Kotaku”.

Između ostalog, otkrio je da u glavi ima ideju o čak pet nastavaka serijala, što je pomalo megalomansko razmišljanje, ali ima i jedna dobra stvar.

Naime, Cory, ako uopće uspije preživjeti izradu svih nastavaka, smatra da će proces izrade istih biti daleko brži proces.

Želim otkriti kako sve to ubrzati . Veći dio razvoja u toku pet godina bio je potrošen jer smo morali krenuti od nule. Imali smo osnovni motor, ali smo mnogo stvari radili iznova jer smo pokretač rastavili na toliko različitih načina da smo na kraju shvatili da to uopće nije onako kako smo željeli – ispričao je Barlog u podcastu.

Sve to lijepo zvuči i sve je to lijepo zamišljeno, no koliko god je novi nastavak izvanserijska igra, tek će budućnost pokazati može li “God of War” zadržati svježinu i isporučiti nužnu dozu noviteta i inovacija da bi zadržao zanimanje igrača.