in

Svjetsko prvenstvo dolazi u FIFA-u 29. maja

Gejmeri su očito posebna vrsta, a dokaz našim povlasticama je i FIFA koja je upravo za nas pripremila Svjetsko prvenstvo u Rusiji dvije sedmice prije nego ostalim smrtnicima.

Iz EA-a je tako objavljeno kako nas potpuno licencirano prvenstvo očekuje 29. maja, a dobit ćemo ga u kompletu besplatno putem jedne poveće zakrpe.

Autentični stadioni, igrači, timovi… čak i oni koji se nisu plasirali na prvenstvo poput Holandije, SAD-a i Italije dobit će priliku na istome, a ko zna, možda ih baš vi odvedete do kraja i vratite malo ponosa njihovom narodu.

Sve to bit će moguće kreiranjem vlastitog FIFA Svjetskog prvenstva. Ako ipak želite totalno autentično iskustvo, možete i do njega. Uzmite Panamu i odvedite je do kraja već na prvom nastupu na najvećoj svjetskoj sceni, probijajući se kroz grupe sve do finala u Moskvi.

Iz EA-a su se pohvalili i obiljem vremena koje su posvetili prezentaciji pa će kako to i doliči jednom takvom događaju, sve biti na najvišem mogućem nivou. Svih 12 stadiona, službena lopta, dresovi, zvukovi s terena, ali i ono najbitnije, pravi, virtualni trofej kojeg će podići samo najuporniji. Sve je ovo samo jedan djelić koji nas očekuje krajem maja, a sve to samo će poslužiti u nabrijavanju atmosfere pred ono pravo natjecanje u kojem ćemo uživati sredinom juna.