in

Super Mario Odyssey je najprodavanija igra Switch konzole

Nije se samo Switch konzola prodavala odlično u prvih godinu dana. Njezine ekskluzive također su izmamile novčiće više miliona igrača.

Znali smo već da je Nintendo Switch konzola imala uspješnu 2017. godinu, a rekorde je postavljala i u 2018. No, sad kad je službeno zaokružena prva godina postojanja Switch konzole, Nintendo je odlučio podijeliti impresivne statistike.

Do 31. marta tako je prodano 17 miliona i 790 hiljada Switch konzola, što je više nego je Nintendo očekivao u četvrtom mjesecu prošle godine, zatim u 10. mjesecu prošle godine, pa čak i u prvom te u trećem mjesecu 2018. U prijevodu, Nintendo je zahvaljujući Switch konzoli u proteklih 12 mjeseci imao 505 posto veću zaradu nego u istom razdoblju prošle godine.

Dobro, ne može se sve izravno pripisati Switch konzoli jer dobar dio zarade odlazi na 3DS i njegove igre. Ipak, prave zvijezde za Nintendo bile su Switch ekskluzive – Super Mario Odyssey kupilo je više od 10 miliona ljudi, Mario Kart 8 Deluxe igralo je 9 miliona igrača, a Zelda je prodana u 8.48 miliona primjeraka.

Zanimljivo, kad se Zeldi pridoda 1.5 miliona prodanih primjeraka na Wii U konzoli, Breath of the Wild dolazimo do činjenice da je Breath of the Wild postao najprodavanija igra svog serijala.