in

Besplatno zaigrajte Eador i Satellite Reign

Bez obzira radi li se o dobrim ili lošim naslovima, dijeljenje besplatnih videoigara iz vedroga neba svima se uvuklo pod kožu, a na današnji dan besplatno možemo isprobati čak dvije.

Današnji dan za sobom nosi mnogo historijskih događanja, a jedan od njih veže se uz gaming zajednicu. Naime, nezavisni ruski razvojni tim Snowbird Games je prije tačno pet godina izdao svoju prvu videoigru Eador. Masters of the Broken World. I sam developer priznaje da naslov i dan danas zapinje o vlastite probleme, međutim, to ih nije obeshrabrilo da za ovu godišnjicu pripreme pravopisnu proslavu.

Konkretno, ova turn-based strategija s fantastičnim elementima dijeli se besplatno na Steamu sve do nedjelje, a jednom kada je pospremite u vlastitu kolekciju tamo ostaje zauvijek.

Eador je univerzum koji je nastao od krhotina zemlje koje vrludaju prema velikom ničemu.

Svaka mala krhotina je mali svijet za sebe, s vlastitom geografijom i stanovništvom. Za prevlast nad tim krhotinama bore se takozvani Majstori, besmrtna bića koja smrtnici štuju kao bogove.

Vaša uloga jest postati jedan od tih moćnih Majstora te preoblikovati svijet kako vam odgovara – spasiti ga od krajnjeg uništenja ili ga ugušiti željeznom šakom tiranije.