in

Najavljen datum za sljedeći Yorkshire Games Festival

Nakon dvije uspješne godine, sada je najavljen i treći petodnevni Yorkshire Games Festival koji će se odviti u februaru 2019. godine u Nacionalnom muzeju za znanost i medije.

Kako je to najavila voditeljica festivala, Kathryn Penny, planira se još više sudionika od prošle godine gdje je prisustvovalo 9.000 posjetitelja što je već tada bilo 15 posto više u odnosu na prvu godinu.

“Nevjerovatno je što je Yorkshire Games Festival postigao u samo dvije godine – 2017. je bila vrijedna godina, sa sastavom govornika koji su pomogli zacementirati festival kao ključni događaj u kalendaru industrije videoigara.”

Na sljedećem Yorshire Games Festivalu očekuju se poznata imena kao što je to Jeff Minter koji je radio na igrama Gridrunner, Attack of the Mutant Camels i Polybius.

Također, BAFTA će tokom festivala održati razne evente kako bi promovirala BAFTA konkurs za mlade game dizajnere u dobi od 10 do 14 te od 15 do 18 godina.

Yorshire Games Festival održat će se od 6. do 10. februara 2019. godine u Bradfordovom Nacionalnom muzeju za nauku i medije.