in

Idući Tomb Raider navodno bi se mogao vratiti u Indiju

Godinama već kruže glasine za sljedeću igru iz serijala Tomb Raider. Tako je to kad potvrdiš da je igra u razvoju i pustiš internetu da razvija teorije u kojem bi smjeru ta igra mogla ići.

Ranije su glasine upućivale na to da će se novi Tomb Raider odvijati u svijetu kojega je potresla nekakva kataklizma te da će ovoga puta (starija) Lara Croft imati pomagače u vidu drugih avanturista.

Friške glasine, koji prenosi neki tip nadimka V Scooper, navodno pouzdan i jako dobar čovjek, kažu kako će se igra odvijati u Indiji. Ako je tako, ni nama ni Lari to neće biti nepoznat teren. Zadnji put je Lara ondje bila u Tomb Raideru 3, a mi dobro pamtimo onu indijsku avanturu iz bratskog serijala Uncharteda (The Lost Legacy).

Također se spominje kako će sljedeći Tomb Raider poprimiti format igre otvorenog svijeta. Treba to uzeti s dozom rezerve, ali činjenica je da su zadnje tri Tomb Raider igre ionako bile napola otvorenog tipa s dosta opcionalnih izazova i lokacija. Glasina navodi kako će Lara za brže navigiranje otvorenim svijetom imati motocikl, što zapravo ne bi bila novost za serijal jer smo takvo što već vidjeli u Tomb Raider Underworldu.

Ima li u svemu ovome ikakve istine? Nećemo znati dok ne bude službeno. No, zato vas možemo pitati: je li Tomb Raider u otvorenom svijetu nešto što bi vas privuklo igri ili pak udaljilo od nje?

hcl