in

Mafia 4 trebala je biti smještena u Las Vegasu, ali od toga neće biti ništa

Portal Kotaku prenio je priču o tome kako su tvorci Mafije 3 nakon ambicioznog starta odustali od tog serijala.

Početkom ove godine dočekala nas je informacija da je studio Hangar 13, zaslužan za Mafiu 3, otpustio značajan broj svojih radnika. U tom trenutku izgledalo je da studio više neće raditi na igrama Mafia serijala, no kako doznaje portal Kotaku, Mafia 4 jedno im je vrijeme ipak bila u planu.

Tokom 2017. godine tim se podijelio na dva dijela. Jedan dio radio je na DLC paketima za Mafiu 3, dok je drugi dio kreirao ideje za sljedeći projekt.

U startu je Mafia 4 trebala biti smještena u Las Vegasu 70-ih godina, no u dogovoru s izdavačkom kućom 2K Games, u zamjenu im je pružena prilika da rade na potpuno novom IP-u, što je većina tima zapravo i htjela.

Tako je nastao projekt zvan Rhapsody, špijunska igra smještena u Berlin 80-ih godina. Glavni lik te igre bio je ruski židov koji kroz špijunsku organizaciju Rhapsody traži osvetu protiv lošeg režima.

U toj je igri muzika je trebala imati važnu ulogu, npr. u “detektivski” mod ulazilo se uz pomoć muzike.

Ta je ideja developere u Hangaru 13 odvela do sasvim nove izvedbe – Rhapsody je postao igra u kojoj se muzika koristi kao oružje i stvara različite, čudne efekte.

Primjerice, kad bi u igri svirala pjesma “Eye of the Tiger”, pravilnim izvođenjem kontrola igrač bi prizvao tigra koji bi mu pomogao u borbi.

Nažalost, i taj je projekt zapeo u fazi razrade te je ocijenjen kao nepraktičan. Prema navodima izvora bliskih studiju, od te ideje se odustalo te je sada nejasno na čemu 115 zaposlenika Hangara 13 zapravo radi.

(HCL)