in

Baldur’s Gate 3 postat će još bolja igra, čak i na konzolama

Baldur’s Gate 3 mnogima je bila najbolja igra prošle godine, no kako je krenulo – možda bude najbolja i ove godine. Igra konstantno dobiva velike nadogradnje s traženim poboljšanjima, a iz Larian Studiosa su sada otkrili kako u budućnosti pripremaju robusni dodatak – službenu podršku za modifikacije, piše HCL.hr.

Igračima na PC-ju ovo nije toliko bitna vijest jer BG3 već ima na stotine korisnih modifikacija i bez službene podrške. No, bitna je to vijest za konzolaške verzije igre jer su iz Lariana poručili kako će modificiranje igre omogućiti i u verzijama za PlayStation 5 te Xbox Series X.

Uvođenje službene podrške za modifikacije bit će važan korak u održavanju dugovječnosti same igre. Primjeri Bethesdinih igara kao što su Skyrim i Fallout 4 pokazuju kako te igre zadržavaju igrače godinama nakon izlaska kroz kreiranje dodatnih sadržaja i mogućnosti.

U slučaju Baldur’s Gatea 3 već imamo nekoliko zanimljivih modova. Primjerice, “Party Limit Begone” omogućava da sa sobom vodite više od troje likova cijelo vrijeme, dok kombinacija “Native Camera Tweaks” i “WASD Character Movement” igru približava perspektivi i kontrolnoj shemi sličnoj kao u Dragon Age naslovima.

Službena podrška za modove u Baldur’s Gate 3 bit će integrirana kasnije ove godine.