in

Rockstar potvrdio – uskoro će prikazati GTA 6

Rockstar se sada i službeno oglasio na svom blogu i potvrdio da prvi trailer za “sljedeći Grand Theft Auto” (hint: ne zovu ga GTA 6) planiraju objaviti početkom 12. mjeseca. Tog mjeseca će ujedno obilježiti i 25-godišnjicu Rockstar Games studija, podsjetio je Sam Houser u toj kratkoj objavi na blogu, u kojoj nema nikakvih dodatnih informacija o novoj GTA igri.

Ali hej – službeno je! Trailer stiže kroz kojih mjesec dana!

 

 

Nakon silnih nagađanja, krivih dojava, uplaćenih misa i proplakanih noći, Grand Theft Auto 6 mogao bi biti najavljen najranije ovoga tjedna.

Informacija još nije službena, ali dolazi iz najpouzdanijeg sekundarnog izvora – Jasona Schreiera iz Bloomberga, koji ovakve stvari ne plasira osim kad je u njih baš siguran.

Schreier kaže da ćemo uskoro vidjeti samo službenu najavu igre, za pretpostaviti je kroz njezin opis, možda uz nekoliko slika. Premijerno otkrivanje kroz video, tj. trailer, uslijedit će kasnije – u dvanaestom mjesecu, u sklopu proslave 25. godina postojanja Rockstar Gamesa.

Naravno, kako je ovo sve neslužbeno uvijek postoji mogućnost da u Rockstaru promijene plan, makar da se još malo narugaju čitavoj trakavici o tome tko zna ili ne zna kad će GTA 6 biti prikazan. Ono što možemo reći jest da je igra “zrela” za predstavljanje – jer je još prije dvije godine bilo službeno potvrđeno da je u izradi.

Ako niste pratili dosadašnje glasine, evo i kratkog sažetka:

  • sljedeći GTA trebao bi se odvijati u Vice Cityju, fiktivnom gradu inspiriranom Miamijem
  • prvi put u serijalu vidjet ćemo igrivog ženskog lika, trebao bi se zvati Lucia
  • priča je navodno inspirirana Bonnie & Clyde zapletom o kriminalnom paru
  • među novim mehanikama u igri trebali bismo vidjeti puzanje, bacanje oružja, uzimanje lijekova za obnavljanje zdravlja, itd.