in

Prve ocjene za Starfield su – vrlo dobre, skoro odlične

Došao je konačno i taj dan za objavu recenzija velike uzdanice Xboxa – Starfielda. Ili barem dijela recenzija jer je tu došlo do komplikacija. Ispostavilo se da dosta medija i nezavisnih recenzenata nisu dobili svoj primjerak Starfielda za recenziranje (to uključuje i naš portal), barem ne pred istek embarga za objavu recenzija.

U bilo kojem slučaju, embargo je podignut i objavljeno je stotinjak različitih recenzija koje kažu da je Starfield vrlo dobar, gotovo pa odličan. Na OpenCriticu igra trenutno ima prosjek ocjena 88 i preporučuje ju 94% recenzenata, dok na Metacriticu ima isti prosjek ocjena za PC verziju i 87 za Xbox Series inačicu.

Recenzenti hvale sadržajnost igre, interesantnu priču i ono što od Bethesdine igre inače ne bismo očekivali – tehničku ispoliranost te stabilnost. Najčešći prigovori idu na segmentiranost igre (svako malo se nešto učitava), nespretno upravljanje inventoryjem te nepostojanje funkcionalne i informativne mape.

Dakle, jasno je već sada da Starfield neće biti najbolje ocjenjena igra 2023. godine, ali je i ovim rezultatom na dobrom putu da zabavi fanove Bethesdinih igara. Uostalom, može se reći da su najgori strahovi, oni od tehničkog drloga, na kraju ipak otklonjeni.