in

Overwatch 2 postao najgore ocijenjena igra u povijesti Steama

Overwatch 2 po dolasku na Steam u manje od 24 sata dobio više od 20 tisuća negativnih ocjena igrača. U međuvremenu se situacija za Blizzard dodatno pogoršala – do te mjere da je Overwatch 2 sada najgore ocijenjena igra u povijesti Steama.

Igrači su do sada ostavili 114 hiljade recenzija, od čega je 103 hiljade njih negativnog sentimenta, odnosno recenzija koje igru ne preporučuju.

Kako smo ranije pisali, ovakva reakcija igrača mješavina je generalnog nezadovoljstva smjerom u kojemu je krenula nekoć popularna multiplayer pucačina. Blizzard je s Overwatchem 2 odlučio napraviti zaokret prema free-to-play modelu, obećao bogatu PvE komponentu i na kraju od svega dostavio vrlo malo toga.

Međutim, treba napomenuti kako ovo javno blaćenje Overwatcha 2 ima i širu konotaciju. Prevladavajući broj recenzija je na kineskom jeziku, a kako ističe Daniel Ahmad iz tvrtke Niko Partners, kineski igrači na ovaj način izražavaju svoje nezadovoljstvo jer su Blizzardove igre od ove godine nestale iz distribucije u Kini te ih Kinezi ne mogu igrati na “domaćim” serverima.