in

Na „Pokémon GO“ stižu kvestovi!

Iako je vrijeme histerije u vezi s igricom „Pokémon GO“ prošlo, zajednica igrača je i dalje aktivna te se i dalje radi o najpopularnijoj igri takve vrste u svijetu.

Naime, „Pokémon GO“ i dalje aktivno igra najmanje 20 miliona igrača dnevno, dok se broj na mjesečnoj bazi penje i do brojke između 40 do 50 miliona.

Razlog su česte nadogradnje, pa su u igru dodani „Pokécentri“, stotine novih „Pokémona“, mogućnost razmjene, kooperativne bitke do 20 igrača, dok bi sutra u igru trebali stići i kvestovi.

Kvestovi će u igru uvesti istraživanja, čije upute ćemo dobiti direktno od profesora Willova. On će nas poslati na zadatke otkrivanja novih „Pokémona“, u borbe ili otkrivanje novih stanica u igri, dok će svaki novi kvest razvijati priču koja će se odvijati oko Meowa, koji će tako doživjeti svoju premijeru unutar igre.

Kvestove, odnosno istraživanja moći ćemo igrati u onolikom obimu koliko mi to želimo, pa se avantura može protegnuti i na čitav dan. Svakodnevnim rješavanjem zadataka povećavamo šanse za dobitak nekih legendarnih „Pokémona“.

E. H.