in

PUBG napokon uvodi regionalne servere

Najnovija verzija PUBG-a na PC-u donosi dodatne modifikacije oružja u smislu odabira različitih boja. Boje za oružja se mogu dobiti putem sedmične „Triumph“ kutije ili putem besplatne „Raider“ kutije.

Svi igrači koji se prijave u igru do 1. maja će dobiti besplatnu „Anniversary“ boju za SCAR-L kao mali znak zahvale za jednu godinu od izlaska PUBG-a.

Međutim, ono što je zaista bitno igračima je najava implementacije regionalnih servera. To znači da će pored matchmaking sistema koji se bazira na odazivu, PUBG će implementirati servere koji spajaju igrače na temelju regije stanovanja.

Takvi serveri neće biti vidljivi igračima koji stanuju izvan regije, ali u isto vrijeme je moguće formirati tim s igračem izvan regije, te će u tom trenutku biti moguće igrati na serveru njegove ili vaše regije.

Kreatori PUBG-a izjavili su da će na ovaj način poboljšati iskustvo igranja, mrežnu komponentu i da će pomoći kod jezičnih barijera, dok se mnogi raduju kako će konačno Kina postati izolirano područje igranja, što će dovesti do drastičnog pada čitera.

E. H.