in

PUBG nakon 5 godina dobiva veliku promjenu

PUBG: Battlegrounds u verziji 23.2 donosi niz novosti, među kojima i Recall mehaniku za oživljavanje palih suboraca.

Sjećate se onih dana kad je battle royale bio relativno novi koncept među multiplayer naslovima? Kako se na tržištu s vremenom pojavljivalo sve više battle royale igara, tako su se mijenjale temeljne ideje na kojima počiva battle royale. Neke su igre željele igračima pružati drugu priliku nakon prvog neuspjeha, bilo u Gulagu ili nekom drugom obliku. I sad smo došli do toga da igra koja je prva popularizirala battle royale uvodi mehaniku oživljavanja suboraca nakon smrti.

PUBG: Battlegrounds sa zakrpom 23.2 danas će tako dobiti mehaniku Recall kojom možete spasiti pale suborce. Cijela stvar funkcionira jako slično kao u Apex Legendsu – trebate pokupiti plavi čip od palog igrača i aktivirati ga na posebnoj lokaciji. Alternativno, tu je i prijenosni Transmitter koji vam može skratiti posao, ali u svakom slučaju treba paziti da protivnik ne ukrade plavi čip vašeg palog suborca kako bi spriječio njegov respawn.

Iz PUBG Studiosa navode da su ovu mehaniku oživljavanja odlučili uvesti kako bi smanjili frustriranje igrača u timskoj igri. Igrači PUBG-a znaju da ovo nije prva mehanika oživljavanja u toj igri. Već neko vrijeme postoji i Comeback BR za samooživljavanje, ali je ograničen na pojedine mape. Isto će vrijediti i za Recall mehaniku koja će biti ograničena mape Erangel, Miramar i Deston, te na Normal i Custom mečeve.

Osim oživljavanja, u verziji 23.2 stiže još mogućnost nošenja nokautiranih suboraca i postavljanja istih u vozila. Uvodi se također i sustav klanova. Klanovi će imati sustav napredovanja te će igrači u njima moći zarađivati dodatne nagrade kad igraju kao dio nekog klana.

PUBG: Battlegrounds na novu će verziju biti ažuriran danas što se tiče PC platforme te 23. 5. što se tiče konzola.