in

Otkazan je PvE Hero Mode za Overwatch 2

Overwatch 2 bio je najavljen kao igra koja će osim kompetitivnog multiplayera imati i svojevrsnu kampanju s pričom, takozvani PvE Hero Mod. Međutim, igra je prošle godine lansirana bez te komponente, a sad doznajemo da ista na kraju neće ni biti dostavljena jer joj je razvoj otkazan.

Iz Blizzarda navode kako su kreirali hrpu zanimljivog sadržaja, uključujući zabavne misije i potpuno nove protivnike. Međutim, spajanje svog tog sadržaja u smislenu i kvalitetnu cjelinu pokazalo se izazovnim pa su u Blizzardu donijeli odluku da odustanu od ambicija koje su imali na početku razvoja. Kako kažu, razvoj Hero moda razvukao bi se tko zna do kada, a zbog toga bi patio drugi segment igre – onaj kompetitivni.

Doduše, ovo ne znači da Overwatch 2 neće imati nikakve PvE sadržaje. Za osmi mjesec su u planu Story misije, s tim da će se one izvoditi slično dosadašnjim PvE događajima koji su bili privremeno dostupni. Drugim riječima, igranje tih misija s herojima bit će slično standardnom gameplayu Overwatcha, dok je Hero Mode trebao donijeti razvijanje novih vještina za likove, kakvo u Overwatchu trenutno ne postoji.